Therapiesessies

Zoek je wat hulp voor jezelf, of voor je kind?

Meld je aan voor Kunstzinnige Therapie!

Therapie

 

Kunstzinnige Therapie voor kinderen en volwassenen

Traject

 

Sessies van 60 / 75 min. (twee)wekelijks

Intake

 

Neem contact op voor een intakegesprek

Locatie

 

Nijmegen en/of online (beeldbellen)

Therapie voor kinderen

 

De therapie is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en voor jongeren van het VO, die last hebben van lichamelijke ziekten, psychische klachten, of andere problemen thuis of op school.
Hierbij kun je denken aan AD(H)D, ASS, dyslexie, faalangst, niet lekker in je vel zitten, angstig zijn, je somber voelen, stress / burn-out klachten, onzekerheid, slaapproblemen / nachtmerries, verwerking van een scheiding, omgaan met problemen in het gezin (bv. autisme van broers of zussen, ziekte van een ouder), astma, epilepsie, migraine, spanningsklachten, onbegrepen klachten (buikpijn, hoofdpijn, etc. zonder gevonden oorzaak), of hulp bij de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs.
Afhankelijk van de ziekte / hulpvraag werken we aan weer leren ontspannen, het vergroten van het zelfvertrouwen, het leren omgaan met de problemen die er zijn, het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen, het leren kennen van je kracht, en het aanspreken van het zelf-genezend vermogen.
We kijken samen hoeveel sessies er nodig zijn. Kinderen komen in principe wekelijks en de sessies duren 60 minuten. Ze vinden plaats op doordeweekse dagen na schooltijd.
De kosten voor de therapie zijn afhankelijk van het inkomen van de ouder(s). Is het gezamenlijk gezinsinkomen onder modaal, dan kosten de sessies € 50,-. Ligt het inkomen van de ouders (samen) boven modaal, dan zijn de kosten € 60,-. De therapie bij mij wordt sinds 2022 niet meer vergoed. Daardoor maak ik ook minder kosten en heb ik de prijzen ook flink naar beneden bijgesteld. 
Het intakegesprek kan afhankelijk van de leeftijd en de hulpvraag eerst met de ouder(s) zijn, of direct met het kind erbij. In de sessies praten we over hoe het gaat en krijgt het kind eenvoudige oefeningen. Hierbij tekenen, schilderen en boetseren we. Ook gebruik ik vaak (therapeutische) verhalen of prentenboeken. Veel kinderen vinden het de eerste keer spannend, maar komen daarna graag. Vaak doen we leuke dingen, soms is het even moeilijk, maar daar help ik altijd bij. Sámen zorgen we dat het kind zich weer beter gaat voelen!

Therapie voor volwassenen

 

De therapie is geschikt voor studenten en volwassenen, die last hebben van lichamelijke ziekten, psychische klachten, of andere problemen thuis of op de studie / het werk.
Hierbij kun je denken aan stress / burn-out, somberheid / depressie, onzekerheid / faalangst, laag zelfbeeld / weinig zelfvertrouwen, maar ook aan eetproblemen, slaapproblemen, (net ontdekt) autisme, verwerking van scheiding, rouwverwerking, midlife crisis, levensvragen, zingevingsvragen, het opnieuw invullen van je leven na stoppen met werken (bv. bij ziekte, ontslag of pensioen) en aan lichamelijke ziekten zoals astma, buikklachten of (de verwerking van) kanker.
Afhankelijk van de ziekte / hulpvraag werken we aan het weer leren ontspannen / genieten, de balans in gevoelens of tussen werk en gezin, het vergroten van het zelfvertrouwen, het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen en het aanspreken van het zelf-genezend vermogen.
Samen kijken we hoeveel sessies er nodig zijn. Volwassenen komen meestal om de week.  De sessies duren 75 minuten en vinden plaats op doordeweekse dagen overdag.
De kosten zijn afhankelijk van het inkomen en zijn als volgt opgebouwd: Bij bijstandsniveau betaal je € 60,- / bij een inkomen tot modaal betaal je € 70,- / bij boven modaal € 80,- / in hoog segment betaal je € 90,- / bedrijfsmatig zijn de kosten € 100,-. De therapie bij mij wordt sinds 2022 niet meer vergoed. Daardoor maak ik ook minder kosten en heb ik de prijzen naar beneden bijgesteld én inkomensafhankelijk gemaakt. Toen de therapie nog deels vergoed werd uit de aanvullende verzekering waren mijn kosten hoger en was de betaling € 100,- per sessie. 
De sessies zijn een combinatie van gespreksvoering (over de week en over de problemen) en gerichte (kunstzinnige en andere) oefeningen. Ook geef ik coachende huiswerk-oefeningen om het geleerde in de praktijk te brengen. De therapie vindt plaats in Nijmegen en/of online via beeldbellen (afhankelijk van de woonplaats). Neem gerust contact op, ik help je graag!
Toen ik vastliep in een paar vraagstukken in mijn leven, en er zelf niet goed uitkwam, heb ik Femke gevraagd om mij hierin te ondersteunen.
Door onze gesprekken en de eenvoudige kunstzinnige oefeningen kwam ik al snel tot diepe inzichten.
Ik ontdekte wat mij dwars zat – overtuigingen van vroeger – die ik vervolgens kon veranderen, waardoor ik weer met vertrouwen verder kon.
Vrouw, huisvrouw, 60+

Door de therapie werd op een krachtige manier helder waar ik behoefte aan had en wat ik nodig had. Dit zette me ook buiten de therapie in beweging.
En met een beetje moed durfde ik vervolgens keuzes te maken, die spannend waren, maar waar ik veel geluk en rust in ervaar, omdat dit is wat bij mij past.
De therapie heeft me geholpen om meer op mijn plek te zijn. Femke, bedankt voor je steun in dit proces!
Man, Zzp’er, 40+

Terugblik van een ex-cliënt, per mail, ongeveer een jaar na het volgen van de therapie:
Met mij gaat het goed, ik kijk terug op een bijzonder en enerverend jaar, echt een jaar van transformatie en van landen in mijn veranderende leven.
Eerlijk gezegd ben ik nog nooit zo gelukkig geweest als nu. En daar heb jij aan bijgedragen, door mij inzichten te bieden in de gesprekken en de oefeningen in de therapie, dankjewel!
Vrouw, leerkracht Hbo, 30+